MORIX 508 OST

PSIHODROM RECORDS anunță lansarea coloanei sonore MORIX 508

Albumul de față este coloana sonoră a spectacolului de dans contemporan MORIX 508 de Simona Deaconescu
mai multe informații AICI

MORIX 508, produs de M-Studio din Sfântu Gheorghe, este un spectacol de dans despre un viitor îndepărtat, în care oamenii se transformă în cyborgi pentru a putea trăi în adâncul oceanelor. Narat de vocea unui AI, MORIX 508 imaginează Pământul că o planetă în care puținii oameni rămași trăiesc pe insule supra-aglomerate.
Spectacolul spune povestea unui grup de moricși, cyborgi care au suferit îmbunătățiri drastice, ca să poată supraviețui și prosperă în lumea subacvatică” (citat din prezentarea spectacolului de la M-Studio).
Premiera spectacolului a avut loc în 24 ianuarie 2023 la Studioul de Dans Háromszék din Sfântul Gheorghe, avandu-i ca performeri pe Balázs Judith, Deák Zoltán și Polgár Emília.

 
Simona Deaconescu este una dintre cele mai importante coregrafe din România, cu o vastă expertiză în domeniul artelor performative și vizuale
mai multe informații AICI

Cover-Artwork-ul îi aparține lui Wanek Ferenc.

APPLE MUSIC

SPOTIFY

REPERCUSIUNI / instalație audio 6.1 @ Timișoara / 22 septembrie – 3 decembrie 2023

organizată de /SAC la Comenduirea Garnizoanei Timișoara (Piața Libertății 5)

Explorez în această piesă sonoră un subiect care mă preocupă de câțiva ani: ce se întâmplă cu noi în cele 9 luni, înainte de “naștere”. Este o invitație la a ne imagina proximitatea inimii mamei, a fluidului emoțional ce o traversează, a primului nostru fel de a recepționa și a ne reprezenta universul intrauterin – o traducere ficțională a ceea ce pentru noi reprezintă singura lume înconjurătoare a acelui moment. În același timp este o invitație la a reflecta asupra deciziei de a forma o viață nouă. Fac parte dintr-o generație (cunoscută că având cheia de la casă legată cu șnur la gât) în care copiii erau dispensabili aproape imediat după naștere fiind cedați  (aproape într-un neo-feudalism emoțional) în cel mai “bun” caz bunicilor (ca figuri de ‘îngrijire”) făcând astfel ca actul nașterii să fie pentru copil primul act ce poate fi resimțit ca un abandon – asta într-un lung șir de viitoare traume și constelații emoționale trans-generaționale – explicabile – dar totuși reale. Tratarea (de multe ori fără rele intenții) copilului ca ființă căreia nu i se recunoaște dreptul la autonomie emoțională poate deschide discuții multistratificate despre datoria genitorilor de a îngriji o altă ființă umană – fizic și psihic. Tot în același timp este o reflecție asupra vieții și a morții, asupra frumuseții și fragilității unei stări de pendulare între autonomie, dependență și conștientizare a trecerii timpului. 

FLORI DE COPII. Bunica. Mama. Fetița. Tragedie contemporană în 3 acte. @ HEI Timișoara – 20 & 21 iulie 2023


Cred cu tărie că în secolul 21 (cu atât mai mult cu cât trăim într-o simbioză relativ toxică cu propriile noastre device-uri electronice) TEATRUL se întâmplă în INTERIORUL nostru, nu neapărat departe de noi, pe o scenă cu… lumini și fum… de exemplu. Până la urmă, pentru mine, teatrul este un cumul de triggere ce poate deschide oportunitățile introspecției și mai ales a unei gândiri critice despre tot ce ne înconjoară.

Instalația mea teatrală – hibridă – vorbește cu mijloacele mele artistice sincretice despre felul în care un copil care nu are încă vocabularul de exprimare verbală și emoțională recepționează ABANDONUL, VIOLENȚA PSHIHICĂ, VIOLENȚA FIZICĂ, NEGLIJENȚA, aceste evenimente traumatice sculptându-i uneori iremediabil destinul și AFECTÂNDU-I ulterior TOATE PALIERELE INTERACȚIUNILOR cu realitatea din jur. 
În noul spațiu HEI – House of European Institutes din Bastion vă puteți aștepta la prezentarea unui work-in-progress destul de aproape de varianta lui finală. O instalație sonoră imersivă non-verbală acompaniată de două coduri QR care redirecționează spre online – unde “trăiesc” celelalte 2 perspective asupra traumei transgeneraționale. Bunica, Mama și Fetița – trei generații și idiomuri de parenting diferite. 

texte de Carmen Ghiurco și Carmen Tărniceru
cu Emilia Dobrin, Stanca Jabenițan, Camelia Dilbea , Oana Pușcatu și Nicholas Cațianis
artwork de Mihai Păcurar
supervisor tehnic – Alexandru Andrei 
co-producătoare dramaturgie – Daniela Șilindean
regie și sound design – Vlaicu Golcea

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și derulat în parteneriat cu HEI – House of European Institutes și cu Teatrul Postnațional Interfonic

site oficial eveniment

RIGLA

O parte dintre noi și-a luat rigle peste degete când eram lipsiți de apărare. Acum nu mai e dezirabil. A rămas violența psihică în relațiile de muncă “artistice”. Depinde de noi. 


de Cătălina Bălălău cu Marina Palii, regia și animația Alex Halka, sound design și muzică Vlaicu Golcea

* Best Animation – Paradise Film Festival Budapest / 2023

* Winner – Brussels Capital Film Festival / 2023

PREMIERĂ NAȚIONALĂ – Scheletul de pasăre de Iulia Enkelana @interfonic.ro

Și ce ne facem când părinții nu ne abuzează și îi iubim? Și cât de fatidic este împrumutul necondiționat al setărilor sistemelor lor de operare? O piesă de Teatru Artistic [sic!] despre autodeterminare, nevoi emoționale, nostalgie, melancolie trans-generațională și atașament scrisă de o tânără artistă care merită toată atenția momentului și a viitorului. Trei partituri actoricești interpretate pe măsura rafinamentului și complexității lor. Aici e un nou început. Eu unde mă situez?

ascultă aici